Днес на церемония по награждаване на участниците в конкурса Страхливия умира всеки ден,

...
Днес на церемония по награждаване на участниците в конкурса Страхливия умира всеки ден,
Коментари Харесай

Признание за криминалистите от ОДМВР-Варна

Днес на церемония по награждаване на участниците в конкурса  " Страхливия умира всеки ден, смелият- единствено един път " в памет на Джовани Фалконе в Благоевград, бяха отличени чиновници от бранш " Наркотици " при ОДМВР – Варна, потвърдили професионализъм в работата си. По думите на оглавяващата  журито Катя Бельова, дълготраен ръководител на Окръжен съд - Благоевград, която връчи наградите, това са оперативни работници с висока персонална отговорност.

Припомняме, че през отминаващата към този момент година, отличените служители на реда, дружно с колегите си от отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Варна, неутрализираха четири престъпни групи, занимавали се активно с разпространяване на наркотични субстанции. Същевременно установиха четири лаборатории за произвеждане на синтетични опиати и тринадесет оранжерии за развъждане на марихуана.

Голяма част от работата на чиновниците в групата, закупи необятен публичен отзив в медиите. Множество са образците за това, само че ще посочим няколко:

-  При извършена реализация на 13.07.2023г. бяха арестувани мъж и жена, за които в процеса на работа се откри, че популяризират хероин, примесен с фентанил, който носи смъртоносна заплаха за наркозависимите. Седмица след задържането на лицата в медиите беше изнесена информация за съществуването на пазара на рисковия опиат, само че екипът  от ОДМВР – Варна беше квалифициран и съумя да даде бърз и съответен отговор на зародилите в обществото въпроси. В дните след това последваха арести, които доведоха до изгубване на рисковия опиат от пазара.

-  Водеща вест в националните медии на 17.03.2023год. беше арестувана група от 6 лица, активно разпространяваща опиати на територията на ОДМВР – Варна.

- Подобаващо в националните медиите бяха отразени разкритите две наркооранжерии в с. Долище и с. Приселци на 21.08.2023год., а по този начин също и установената на 18.09.2023г. наркооранжерия, построена в някогашна птицеферма намираща се в с.Млада армия. При този случай бе открит и  л.а. Порше 911 – обект на закононарушение от територията на гр. София.

- При извършена профилирана акция на 04.12.2023г., бяха открити и конфискувани над 12 кг високорискови наркотични субстанции на стойност над 350 000 лв..

 Знаем, че колкото по-голям е залогът, толкова по-голям е професионализмът, а криминалистите от ОДМВР – Варна всекидневно потвърждават своята подготвеност и отговорност пред обществото ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР